Vänskola / Star for life

Hösten 2017 har vi på Böle Byskola har ett samarbete med en skola som heter Nibela Primany school, en grundskola i Hiuhluwe, KwaZulu-Natal, östra Sydafrika.

Konceptet följer inom Star for Life-projektet och skolans kontaktperson har tidigare jobbat på Star for life men numera jobbar han som lärare på Nibela Primany school.  Ni kan läsa om Star for life projektarbete www.starforlife.org

Under hösten har pedagogoerna förklarat för våra elever om varför vi har en vänskola och vad som är syftet med det.  Eleverna har bland annat fått rita och skriva sina framtidsdrömmar.  Dessa bilder och beskrivningar kommer att skickas till vänskolan samt läggas här på hemsidan.

Eleverna har tillsammans med sin fadder på skolan gjort armband för organisationen Star for life som bland annat driver skolor i södra Afrika och jobbar för att hjälpa människor att uppnå sina drömma .

bilder kommer snart!