Information blivande förskoleklass 2021-2022

Nu dröjer det inte länge tills dess att era barn ska lämna småbarnsåren i förskolan bakom sig och bli stora skolbarn! Kanske lite vemodigt och även lite nervöst, men vi kan trösta er med att det brukar gå riktigt bra!

Vi ser verkligen fram emot att få träffa era fina barn till hösten!

Skolstart

Skolan börjar torsdag den 26 augusti kl 08.00 och slutar kl 13.00. Personalen i förskoleklassen kommer att möta er på morgonen och vara med er hela dagen.

Vi brukar ha inskolning för alla våra nya elever under maj månad. Som ni förstår är det väldigt svårt att planera för något nu, så vi kommer att anpassa inskolningen till det läget vi har om några månader. Vi får vara beredda på att det kan komma att se ut på ett annat sätt även i år, men vi kommer att jobba för att lösa det på bästa sätt. 

Fritidshem 

Om ni behöver omsorg för ert barn före eller efter skoldagen så kan ni ansöka om plats i skolans fritidshem som öppnar kl. 06.30 och stänger kl.17.15. 

Om ni behöver omsorg för ert barn före och efter skoldagen så erbjuder vi plats på vårt fritidshem som öppnar kl 06.30 och stänger kl 17.15. Verksamheten på fritids är avgiftsbelagd då den är frivillig. Vi följer samma regler som kommunen och tillämpar maxtaxa. Mer om detta kan ni läsa på vår hemsida. Ni har kvar er plats på förskolan till den 31 juli och den 1 augusti går ni över till skolbarnomsorgen. Ni måste göra en ansökan om fritidsplats och det kan göra och läsa mer om vår fritidshem på länk: Fritids

När skolan har börjat fyller ni i tiderna via InfoMentor men from 2 augusti- 26 Augusti måste fylla i denna blankett och skickas in senast den 1 Juli. klicka Sommarfritid 2021

 

Skolan och fritidshemmet är stängt för planering

Vi vill även informera er om att skolan och fritidshemmet har stängt för verksamhetsplanering fredag den 20 augusti.

Det kommer att vara mycket som är nytt för ert barn, särskilt i början. Det kan därför vara bra att korta ner ert barns tider på fritids under de första veckorna, om det är möjligt.

Några veckor efter skolstarten så kommer skolan att bjuda in er till ett större föräldramöte.

 

Det finns 3 platser kvar i förskoleklass läsår 2021-2022 och ni som är intresserad av att börja hos oss på Böle Byskola men inte har skickat in en ansökan kan ni göra här.

Har ni funderingar så hör av er på mail till

Rektorn Eva-Märet Nordenberg eller adminstratören Kristina Petri